© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

torsdag 28 oktober 2010

Torsdags-inspiration

Här är en tjej från Nederländerna som lagar ruffiga och roliga pallar. Hon virkar överdrag till pallarna i glada färger. Hon har även andra roliga stickade saker som plädar, fotoramar etc.

Jag vill ha en!! NU!


Titta in på hennes sida Wood & wool stool.

måndag 25 oktober 2010

Måndags inspiration!

Så här ser världen ut enligt Miss Clara, en fransk pappersartist. Man häpnar över hennes alster. Även om du inte förstår franska är det värt att kolla in hennes arbete och se hennes studio!




Découvrez Miss Clara et ses merveilles en papier sur Culturebox !

Kolla även in hennes vackra blogg.

fredag 22 oktober 2010

Valnötter

Visst är det något visst med Åland på hösten! Här finnes fantastiskt goda äppel och givetvis smakrika grönsaker! Men vad du kanske inte visste är att det även finns valnötter här! 

Jo jag har plockat! Här är beviset!


Idag har det snöat (!) och det bevisar att nu är det höst på riktigt. Alla vackra blommor försvinner och tar en paus. Jag räddade några härom veckan fast man antagligen inte får plocka dem, men visst får man väl rädda några till eftervärlden? De här hortensiorna som går i vitt och lila, hittade hem till mig, hur det nu kom sig! Vem blir inte glad av dem?

 

onsdag 20 oktober 2010

7 dagar och 9 nätter

Hur går det ihop? Det är sju arbetsdagar och  nio nätter tills vi far på vår hemliga drömsemester till The Paradise.

Resfebern smyger sig på. Det är planering här hemma för grabben och planering med packandet. Visst slår mig tanken att vi reser långt bort, det är inte att ringa hem och kolla vad som händer. Det är faktiskt lite scary...

Fotot är höstens äppel på mitt fårskinn och jag valde ett sepia-färgat kort. Det speglar min känsla just nu.

IMG_3816

lördag 16 oktober 2010

Tassels ala Maria

Finns det någon som missat Maria Montazami, Hollywoodfrun med den släpiga rösten som dekorerar sitt hem med hundratals tofsar i sitt hem?

Jag har oxå tofsar, köpta många år före hennes tv-framgång. Mina är urgamla och har hängt på mina toa-dörrar ända sedan jag flyttade till min nuvarande lägenhet. Så frågan är vem var först ;)

Mina tassels är förståss inte lika exklusiva som Maria Montazamis men de gör sig bra i mitt hem även om det är lite yuletid över dem! Har du oxå tofsar i ditt hem?

måndag 11 oktober 2010

Äppel-Päppel

Äppel ÄR gott! Det är min absoluta favoritfrukt och jag har alltid sådana hemma! 
Äpplet är en symbol för kärlek, erotik och fruktsamhet. Tack vare äpplet som föll hittade Newton sin teori om tyngdlagen! Äppel är inte bara äppel...den är nyttig och är rik på vitaminer och antioxidanter. Dessa frukter förebygger cancer och hjärt- och kärlsjukdomar!