© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

onsdag 25 augusti 2010

Jag är tillbaka...

...men jag har inte landat riktigt ännu! Det är första veckan på jobbet och jag är ovanligt trött, skulle helst bara villa vila när jag kommer hem, orsaken är att jag har en svårläkt örongångsinfektion som tär. Efter tredje läkaren och ett otal droppar och antibiotika, känns det i dag att det kommer att bli bra. Bobban, han tänker äntligen flytta ut ur mitt öra...

Vi var en vecka på Kreta! Det var varmt, över 30 grader alla dagar och så skönt. 

Eftersom jag är en "bag-lady" fotade jag några skyltfönster med jättefina väskor. Men dyra. Tyvärr har Kreta blivit jätte mycket dyrare sedan senaste resan, förra året. Allt kostar! 
När man går ut och äta, dukar de upp bordet med bröd och vatten som du sedan måste betala för. De flesta frågade inte ens om man ville ha det. 

lördag 7 augusti 2010

Semestern fortsätter....

...i morgon på annan ort...
Sönerna ska titta till mitt Penthouse och en och annan kommer att övernatta för att hålla koll på att inget händer i min frånvaro.


Så nu drar jag! Till solen!

 

onsdag 4 augusti 2010

Kräftor och annat gott

Äntligen är det dags för kräftor igen! Det är så gott. Vi köpte förra veckan en låda kinesiska för att testa dem. Jag kokade en egen lag där de fick ligga och dra en dag. Gott blev det! 
Till det hade vi eget surbröd och eget tillverkat "smörpålägg" dvs, smör som jag vispat ihop med rypsolja. Smör är hårt när man ska breda smörgåsar och tanken var att få ett pålägg som är mjukare än det men nyttigare än margarin. Margarin är nämligen bannlyst i mitt hem. Jag blev inte helt nöjd för det blev allt för salt. Nästa gång vet jag bättre.
       
Idag doftar det förföriskt av rödvin, vitlök och kryddor hos mig. Jag har ett långkok på spisen! Inget speciellt, utan en hederlig köttfärssås som ska koka länge för att få den maximala smaken.


Annat gott vi ätit i sommar är bl a jägarsmörgås på mitt vis med kantarellsås istället för champinjoner! Så gott!
Märkte inte när jag fotade att C:s gaffel&kniv låg så där tokigt...


Pizza gjord på surdeg blir supergott. Till den här tog jag vad jag hittade i kylskåpet. Kokt potatis, salami, massor med ost och en god tomatsås + kryddor.
Jag tycker att stekt potatis är underskattat! Ett perfekt sätt att få användning av sina kokta från igår. Här är det biff med en av de godaste pepparsåser jag någonsin lagat - och ätit! För ibland lyckas man ;)
Och sedan...till sist....turkisk yoghurt med bär och mysli. Mums!
 
Det var dagens mat-prat! Mat är livet, mat är gott, god mat förhöjer även den trista vardagen, mat får en att skratta, mat får en att må - BRA!