© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

söndag 28 augusti 2011

Tags, tags, tags…

Tänk om jag alla dagar skulle få göra det jag mest gillar. Att arbeta med mina händer, att trolla fram allt möjligt och kanske omöjligt. Tänk om...


Damer som tema finns fortfarande kvar som en röd tråd i mitt pyssel. Min bok från bokrean har engagerats till dessa tags den här gången.
Kanske någon känner igen Sveriges drottningar?


Mattan bakom är gjord av tapeter, som jag färgat in till passande färg för respektive kort. Fjärilarna och kanterna nertill, är utstansade med stansar. Rosetter förståss! Den ena har jag stämplat med lila tryck på vitt tyg från eget lager. Den vinröda är rosett på metervara och den tredje är vintage spets.
(klicka för större bild)
DSCF1349

DSCF1333

DSCF1339

DSCF1335

DSCF1336

DSCF1337

DSCF1343

DSCF1344

DSCF1350

lördag 20 augusti 2011

Sommar make-over

Passade på att återanvända en scarf jag aldrig använt till en make over för en trött lampskärm som sett sina bästa dagar. Billigt och bra att hitta nytt användningsområde för en oanvänd grej. Vad brukar du återanvända till något nytt?

måndag 15 augusti 2011

Mateusfatet med kort!

Jag älskar mitt mateusfat! Oftast har jag det fyllt med citroner och lime och lite andra frukter. Det står alltid på mitt köksbord för jag inte kan se mig mätt på det! Den rosa färgen är helt ljuvlig.


Här är förra veckans kort till M & M! De passade ju så bra på fatet!

torsdag 11 augusti 2011

Två är redan bortgivna

Lollipops, dem passar lika bra som kort oxå! Den här fick M härom dagen när jag var på ett försenat kalas. Jag ska laga ett gäng för framtida bruk. 

De som jag hittills lagat pryder  mitt nya hobby-rum i en zinkkruka. Äntligen har jag fått en egen hörna att ha alla mina saker, där kan jag lämna allting framme och när lusten och orken kommer, är det bara att fortsätta där jag senast slutade.

Det här kortet gav jag oxå bort i helgen. Stämplat med mina favoritstämplar just nu. Ska köpa på mig mera hård kartong. Nu ska det stämplas "hårt"...

onsdag 10 augusti 2011

Lollipops och lite nya kort

Jag såg någonstans på nätet sådana här lollipops och jag ville genast testa att laga egna. De blev helt underbara! Jag funderar på att till julen, doppa kanterna i glitter för att få fram vintage känslan.
Så här blev dom:






Jag har använt ganska tjock paff/papp för att göra de här bruna korten. De blev precis som jag ville! För att göra ett kort, behövs det egentligen inte så mycket, Bara papp, stämplar och förståss färg. Less is more!
 

Det här är var en fjäril som jag hade slängt efter ett misslyckande men plockade upp den ur sopisen för att ge den en chans. Den blev lite "egen" med sina raspade kanter och stansar.
 


Kort av tjock paff/papp! Me like!

M har fyllt år och hon kommer att få ett gäng kort, här visar jag två av gänget.






Det var allt för den här gången! Nu ska jag chilla och göra ingenting resten av kvällen! Må väl allesammans...

fredag 5 augusti 2011

Madame Papillon

Den här tavlan kom till för att den underbara ängeln tappade sin arm och då tyckte jag den blev lite missanpassad. Den fick jag i Bryssel den 6 december 1999 av min kompis. Vi var där i ett stooort ärende! Underbar stad, Bryssel...




Hittade ett passande ansikte i en bok. Klockan är en gammal avdankad en. Bakgrunden är en ommålad tavla och en klippt pappersbit som underlag. Jag tycker den har hittat sin plats i mitt hem, käraste Papillonskan.