© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

lördag 27 november 2010

Trevlig lilla jul 2010

Morgonen började med att tomtenissarna var här med paket till sonen och han sov ju förståss så han missade dem...alla år är det likadant, att tomtenissarna hinner iväg innan sönerna har sett dem. Underligt det där.


Jag vill önska alla mina läsare en riktigt skön lördag kväll och lilla jul! Tänk på brandrisken, akta ljusen. Krama om varandra, sänd goda tankar till era vänner, sänd goda tankar till alla medmänniskor! Det är mitt budskap, kanske världen blir lite snällare med tankens makt.



Det här är hemma hos mig, gardinerna är urgamla och jag har inte haft upp dem på många år. Ibland är det kul att botanisera i eget skåp - där kan man fynda! Billigt och bra! Jag tycker att de passar riktigt bra tillsammans med adventstjärnan.

torsdag 25 november 2010

Mitt foto i konstkalendern

Mejlet hade jag i min inkorg när jag kom hem från Karibien. Mitt bidrag av god skörd hade valts av juryn. Jag hade skickat in fyra och nu hade alltså ett foto turen att få komma med i Ålands Ömsesidigas konstkalender 2011 !
Det är ju kul, tycker jag! För jag är ingen fotograf, egentligen.

Här Hittar du inlägget där jag utmanar mig själv att delta!

Här hittar du inlägget där jag tidigare visat det vinnande fotot.

Gott folk, hämta ditt ex på ömsen! Kalendern är full av vackra och härliga foton!


Något som gör gott för själen - ett äpple!

tisdag 23 november 2010

Längtar mig tokig till solen

Jag är ingen vinter-människa!!
Min kropp försvinner, inte kroppsligen men mentalt när kölden sätter in. Då kan jag sitta hemma och längta mig tokig till solen. Bläddra i  fotona som jag tagit på våra resor och fundera på kommande resor.


Eller kanske sätta mig vid bordet och fingra på snäckorna och stenarna från vår senaste resa.






måndag 22 november 2010

Några kort

Förkylningen har jag försökt bota och i morgon är det dags för arbete igen, även om jag känner mig risig till tusan. 
Jag gjorde några kort för ett tag sedan som jag visar idag.


De två första är ett test med krympplast, på vilken jag stämplade motivet och som sedan  efter krympningen, sattes fast på en platta gjord av tyg. Det är lite annorlunda att blanda tyg och papper. Så detta var ett test som utföll sig inte till belåtenhet...inga favvo-kort alls...
Men man kan inte alltid lyckas.




Ser du vad det här kortet är gjort av? En chips-påse. Jag gillar färgen och papprets glättighet, som kanske inte syns så bra men återvinning, kära vänner, återvinning. 




På det övre fotot använder jag blixt men inte på det här och det ger ett softare utseende.



onsdag 17 november 2010

Livet suger just nu

Min förkylning ger inte med sig. Ligger hemma på soffan utan röst och en kondition som en 90-åring. Jag börjar nästan tro att jag behöver söka upp en doctore som ev kan hjälpa mig.

Förkylningen började för två veckor sedan med luftrörskatarr eller något liknade. Fick behandling på semesterorten men den hjälpte tydligen inte..

Så nu funderar jag vidare på livet - i soffan!

måndag 15 november 2010

Tillbaka från Paradiset!

Efter två dygns strulig hemresa är vi nu tillbaka från Curacao! Paradiset på jorden! Det är där jag befunnit mig de senaste veckorna med inga blogginlägg! Två datorfria veckor!

Nu ska jag ta igen mig och bota min idiotiska förkylning och sedan kommer det foton!

Så här inbjudande är vattnet!