© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

måndag 31 januari 2011

Nya superfina tassels

Jag kikade in hos Therese Broderi som hastigast idag och två tofsar fastnade i händerna...hur DET nu kunde hända. ;)
Så skynda fynda om ni vill ha!


De får hänga ett tag på mitt vitrinskåp medan jag funderar vidare var de egentligen hör hemma.


söndag 30 januari 2011

En lugn söndag!

Vi har ett härligt solsken och temperaturen ligger runt noll grader. Ett perfekt promenerar väder.


I går kväll åt vi Osso Bucco med risotto, en rätt som tar sin lilla tid att tillaga men är gudagott. 
Vi har oxå bokat ny resa! Den här gången blir det över jul och nyår. Det blir en resa mot alla mina/våra önskningar. Resmålet, har jag varken drömt om eller längtat till. Att åka på vintern till solen har heller inte legat mig varmt om hjärtat. Därför bestämde vi oss att göra precis tvärtom och göra så här. Vi tror att det kommer att bli riktigt skoj och bra eftersom min mellersta son med flickvän och hennes familj, även bokat till samma ställe men inte samma hotell.


Jag lägger upp några nya kort som jag gjort.





Blommorna är klippta ur en bok, mannen likaså och han är krackelerad. Ramen är stämplad och är limmad i fyra lager för att få 3D-känsla.

Buren är stämplad, embossad och krackelerad. Ansiktet är stämplat på en tag med stjärnor, dessa är krackelerade. 

Buren är stämplad på ett mönsterpapper och embossad. Den är limmad med upphöjda tejpbitar.  Blommorna är klippta ur en bok. Motivet under är från en servett som jag limmat på det gråa papperet.
Stämplade "slottet" på en barnbokssida och strök lite gul färg på det.
Ingen mindre än Maria Antoinette! Ett favoritkort!
Det här kortet ligger i ett plastkuvert, därför speglar det sig lite. Buren är ett papper, Paris-texten är en bit av en servett. Ansiktet är klippt ur en tidning och limmad på en tag.

fredag 21 januari 2011

Kolla, kolla vilka koppar som Anette Wollertsen lagar. Ibland blir man bara så lycklig när man hittar ting som går rakt in i hjärtat! De här gör det!

Vill ha dem, NUU! Vad tycker du?? 


On The Radio eller nåt....liknande

Jag hade möjligheten att få berätta om min hobby i etern i december på Ålands radio, poddradion som du hittar HÄR.
Välj "Fredaxgästen" 20101217 och "julpyssel".
Den finns inte längre kvar!

Välkommen att ta del i mitt pyssel-liv!

bild från flickr.com

Jag har fått en förfrågan om att hålla i en Workshop på "Kultur på dagtid" i vår, där man kan scrappa egna inbjudningskort av olika slag! Såå roligt!!!

tisdag 18 januari 2011

Favoritkort just nu!

Vissa kort tar längre tid än andra. Ibland stannar det liksom av på hälft av olika orsaker. Det här kortet har funnits på min köks-skänk ett par veckor på väntan att fågeln skulle chalkas, att knappar och ett öga samt innersidan, det rosa pappret, skulle limmas fast med limpistol. Men idag efter att jag städat fanns det ingen pardon längre, nu skulle kort bli klart. 
Favoritfärg: lila som blev ett enkelt men ett klart favoritkort.





Nytt i sängen!

Visst är det trevligt att förnya sitt lakansförråd! Jag har hittat ett par som jag älskar. Ur H & M:s vår-kollektion! Känns vårlikt med det gröna.
Bilden från H & M:s hemsida.

Jag hinner inte med att blogga så mycket för tillfället. Tiden räcker inte till eftersom jag jobbar ett par dagar i den SToRa sTaDeN.
För tillfället händer ingenting, väntar och längtar till våren...

lördag 8 januari 2011

Årets första kort

Det är så roligt med kort! De här gjorde jag i helgen mellan att jag sydde gardiner. Ja det är dags för gardiner - igen!


Det här kortet tog sin tid. Först har vi en tag, min favoritsak att utgå ifrån. På den har jag limmat en tidningsbit som jag stämplat ett ansikte på. Sländan som är svartvit har jag chalkat och glossat. Silhouetten hittade jag i en tidning. Papprena är urgamla som jag någon gång köpt på Tiimari och på det ena har jag stämplat en kristallkrona. 


Damerna är mina favoriter just nu. Vill ha dem på alla kort. Pappret är Graphic45 köpta på Sinelli i Helsingfors...Gillar 20-tal...


Inhandlade lite scrapbooking-papper på Paletten på rea. Fjärils-pappret är bara så härligt och lila är bara så inne - alltid -i min värld!

måndag 3 januari 2011

Årets färg 2011

Årets färg enligt Pantone är kaprifol!

Oj vilken skön och härlig färg. Passar ju tillsammans med de flesta färgerna.


Väldigt lik den rosa textfärg jag har på bloggen :)

3 januari 2011

Snön fortsätter att vräka ner dagligen och nu tycker jag det är dags att stoppa det! Nu vill jag ha vår. Samma visa alla år efter nyår, längtar jag mig sjuk till värmen.
Men det dröjer ett tag ännu. Under tiden har jag roat mig med att beställa en ny löpare med tillhörande kökshanddukar och nya lakan från H&M. Ni har väl sett vårens serie Spring´s New Dreamhomes, raw nostalgica? Kolla in HÄR. Läckert, läckert...


Årets sista middag bestod av till förrätt; räkcoctail med mango och chili. Varmrätt; pancettalindad kalvfilé med potatispuré och rödvinssås samt ugnsrostade körsbärstomater. Till efterrätt creme brule. Super gott! 
Bordduken är en tapet!
Mat är så gott men nu gäller det att hålla igen lite och suga på ramarna. Jag hoppas att året ger insikter och - balans - för att hitta en medelväg i vikt, hälsa och motion.


Det här fotot är taget i mitt badrum.