© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

lördag 29 oktober 2011

Magiskt!

När jag senast besökte Skäret, där jag bodde som liten, gick jag (som vanligt) i skogen. Mitt uppdrag var – kantareller! Stannade en stund och förevigade ögonblicket - vid dammen. Det var daggvått och tyst, så tyst. Visst är det vackert? Det kändes så magiskt! Det lustiga är att denna fördämning är grävd av människohand och är alltså inget kärr som funnits i evigheter. Om man tittar runt omkring, finns de uppgrävda massorna men det syns tack o lov inte på fotona!
317187_10150350083069693_847154692_7883813_1351448595_n
303782_10150351274439693_847154692_7893158_1536693511_n
Idag har jag stått på en Minimässa och sålt de fantastiska Envirosax-shoppingbags och mina fantastiska “tags”. Jag märkte att folk inte riktigt förstod det här med “tags”, etiketter på svenska men det låter hel konstigt. Jag fick så många uppmuntrande och hejande att jag anar att jag är på rätt väg.

måndag 24 oktober 2011

Här bakas det…

Ah, jag bara säger mums för biscotti! Just nu har jag två favoriter. Den ena sorten är med lakrits och vitchoklad och den andra är med kakao, mandel och chili!


Nya kort produceras i min verkstad! Jag ska delta i minimässan på lördag  här på Rödakorsgården och tänker samtidigt visa mina kort! Få se hur de tas emot...spännande!


Och visst är min nya låda från Granit fantastisk?

(Som vanligt, klicka upp bilden, fattar inte vad det är för fel på Windows Writer??! Någon som vet varför de blir så här konstiga?)
DSCF1451
DSCF1453

torsdag 13 oktober 2011

En kort hälsning

Jag lovade ladda upp kort idag. Hinner inte skriva så mycket för båten väntar inte! För den som inte läst mitt förra inlägg kan jag berätta att jag åker hem till Skäret och hälsar på hos mor o far en sista gång för i år.
Jag hoppas att frosten inte varit och hälsat på för då tar jag en tur i skogen...om inte björnen hälsar på - ryktena säger att där finns en björn på just min ö..ska man vara rädd eller?


Har ni tröttnat på mina damer? Redan?! (Klicka för större bild)
DSCF1369

Ser du nyckeln? Den kom till av en slump när jag lekte med järntråd. Och visst passar den hos denna strama dam även om hon ler lite klurigt!
DSCF1371

Dagens drottningar! Den vänstra damens bakgrund har jag gjort själv med en liten trästämpel som jag köpte i Helsingfors i fjol. Den skall egentligen användas för tygtryck, tror jag. Ovanpå paisly-mönstrade bakgrunden, bakom hennes huvud, har jag stämplat med en "klock-stämpel". Sedan klistrade jag på några frimärken och ett svart band. Den högra damen har fått en bakgrund ur en gammal bok. Ordet D´avola är klippt ur en vinlåda som sedan har glossats.
DSCF1412

Spring för livet!

I juli bestämde jag mig för att återuppta löpningen efter många års uppehåll. Kilona har smygit sig på och kondisen har förståss blivit allt sämre. Så var det dags en solig dag i juli när det var som varmast - jag började springa 2 gånger per vecka. 
Nära mitt hem, finns en kuperad bana på 1 km, tung men effektiv. Jag trodde förståss att jag skulle dö de första gångerna. Det tog 10 minuter att springa en km och jag började försiktigt med två km per gång.
Idag 4,5 månader senare, var jag ut på min vanliga runda och jag sprang i genomsnitt under 7 minuter i 4,9 km! Det tycker jag är bra eftersom jag har ca 15 kg övervikt! Tji den som ger sig :)
Springningen gör gott, det är liksom lite som meditation, för tankarna får komma och gå. Problem löses, man kan vinkla och hitta helt fantastiska lösningar. Saker hittar sina platser. Ja en massa fördelar blir det! Bäst är att konditionen förbättras markant och själen får ro! Härligt så härligt! 
Nästa sak jag ska ta itu med, är kosten för det är tungt att springa runt med en massa överflödiga kilon. Tyvärr är det lättare sagt än gjort. Återkommer med hur jag kommer att fixa det. 
*Jag vill väldigt gärna ha feedback*
eftersom det är ensamt och kräver stor självdisciplin (för mig) att knyta fast joggingskorna och dra iväg..
Idag visar jag inga kort, inga foton - ingenting men titta in i morron så kanske jag hinner få till ett inlägg om jag kvickar mig innan jag tar båten till Skäret – en sista gång det här året!

söndag 9 oktober 2011

Försummad men inte övergiven!

Jag har tyvärr försummat min blogg i flera veckor och det på grund av bl a tidsbrist. Det har varit kurs hemma hos mig! Kortmakerikurs med en några glada tjejer som tyckte att de ville lära sig grunden. De var överväldiga och fulla av energi när de gick hem.
Sedan har jag hållit i en hobbykväll på Bibban med entusiastiska små flickor och nån kille! Gud vad kul att stämpla med unga förmågor, de har sådan härlig bild på hur man skapar.


Mitt eget skapande har legat lite på sparlåga även om jag håller på lite smått med julkort! De ska jag sälja på Minimässan vid Rödakorsgården sista helgen den här månaden!


Men här är ses en ny dam! För många drottningar finns det! Och tur är väl det, för mig!
Det första fotot ser ut att hon liksom har en slöja runt sig antagligen för att jag är en usel fotograf men i det här fallet kunde jag inte låta bli att ladda upp fotot för damen i fråga, bär på en liten hemlighet! Det tyckte jag när jag tog itu med henne!
DSCF1377


Röda bling-blings passade bra runt hennes klänning! Inte så mycket annat behövs för en skönhet, eller hur!
DSCF1381