© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

onsdag 29 februari 2012

Publicerad i Inzpira magasinet!

Idag kom den! Tidningen som jag väntat på. Mitt vintage kort blev publicerad i årets första Inzpira magazine. Skottdagen till ära!


Jag gillar det enkla när jag gör kort. Här hittas de lugna färgerna som ger harmoni åt kortet.


Damen hittade jag i en gammal bok, bakgrunden är bl a gul wellum och silkespapper från Granit. En bling-bling sten, kant och fjäril utstansade. Waxat papper. Klart!
IMG_4638

IMG_4639

IMG_4640

söndag 26 februari 2012

Söndagen kommer och går!

Vi har ett otroligt fint väder idag! Man känner doften av vår. Fåglarna kvittrar som aldrig förr och snön som kom igår smälter som bara den. Själv sitter jag inne för att jag igår kväll vrickade foten och föll handlöst till marken. Allt gör liksom ont idag! 


Nu är det bara några veckor tills jag och C åker till paradiset (tror vi i alla fall). Vi skriver lista på allt vi inte får glömma att ta med. Nu har vi böckerna klara. Det blir lata dagar vid en vit sandstrand och turkost vatten. Då behöver man lite att läsa! Återkommer förståss senare om vårt resmål.
Jag jobbar vidare med Art Journalen. Här är lite nya foton.







lördag 25 februari 2012

Art Journal!

Hur fördriver jag tiden?
Jo jag har ett nytt projekt på G. 
Det är att göra en Art Journal. I den ska jag prova olika tekniker, limma, klistra, stämpla och hejvilt fylla bladen med all slags kreativitet.

Jag hittade i mina gömmor en gammal statistik bok som sett sina bästa dagar. Vissa blad är lösa och en del har jag använt i andra projekt, resten av bladen skall bli min Art Journal. Det här blir min andra!


Min tidigare art journal från 2007 känns väldigt ofärdig, banal och löjlig när jag bläddrar i den. Om du vill kan du kika på den HÄR. Tyvärr blev det många suddiga bilder som jag aldrig orkade uppgradera...


De här bilderna är mina första sidor. Jag har fortsatt kludda sedan fotona togs men jag vill ändå visa hur allting började. Jag tänkte att hus är något enkelt att börja med, hus är härligt, hus finns överallt! Hus är - kul!


Borde bli bättre på att fota och uppgradera mina alster och framför allt - min blogg. Förlåt för min lättja.



tisdag 14 februari 2012

Vardagslyx

Tulpaner på bordet gör mig glad! Nu kan  man frossa i dem! Två-pack för en femma är ju ett bra pris! Just nu brukar jag köpa ena buketten lila och den andra gul. Härliga och vårliga färger att blanda. 
Något annat som jag samlar på mig är gamla bestick. Jag köper när jag kommer över. Oftast kanske jag bara hittar knivar, någon annan gång gafflar. Det gör inget att de inte är likadana. Desto roligare att duka!
Förresten hittar ni mig på Pinterest också nu förtiden! Det är bara så roligt att fördriva tiden där!

onsdag 8 februari 2012

Egna Urtavlor - Lite flärdigt!

Det är ju inne att ha urtavlor placerade lite här och där hemma. De är dyra att köpa så därför bestämde jag mig för att göra egna. Jag hittade en trevlig blogg där man kan printa for free urtavlor. HÄR hittade jag bloggen Cheap Chic Home with o lot of lovely things.


Jag printade alla fyra då jag inte kunde bestämma vilken av jag ville ha. Alla är så jätte fina.


Jag valde att printa ut stora men tjejen som gjord orginalet, limmade dem på gamla CD-skivor, vilket är en kul idé.

 Sedan skar jag ut dem med kniv och  till hjälp hade jag en tallrik.

Med en gammal nagelfil filade jag kanterna lite jämnare.
 
Den röda urtavlan fick plats framför mitt zinkhus...

Den vita sin plats bakom fågeln...

Den blågrå passade väl in på  min lilla hylla som jag hänger på min franska dörr..

Och den sista har ännu inte riktigt hittat hem men den är nu placerad vid en vacker ram framför den stora buren.


Tack för att ni kikade in! Nu ska jag gå och klotta med färg, jag håller nämligen på att fixa en Art Journal! Återkommer en annan dag!