© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

lördag 31 oktober 2009

Alla helgonsdag


Att gå ut och ströva och titta på naturen ger mig kraft och energi. Idag var det mulet men ack så vackert. Luften var fylld av fuktig luft och det kändes härligt att djupandas in den friska luften. Jag är djupt tacksam att få bo är i vår vackra stad på den lilla ön in mitt i Östersjön.

Här är hemma!
Min stad!

Hösten är så vacker och har så mycket att ge och visa.

Nu faller löven och allt det som varit dolt under de gröna löven kommer fram. Den nakna sanningen. Den vackra sanningen, inget är för fult för att visa sig. Den knotiga grenen böjer sig, löven dansar iväg och skrattar, ja det låter så när jag går i lövrabatten på stigen som ännu inte är omhändertagen.

Husägarna runt omkring, krattar och pustar över alla löven, jag ler och får ett leende tillbaka..det är tungt..och det ser hopplöst ut men på vägen tillbaka ser jag krattade gårdar och fortfarande löv som faller. Månne gårdsägarna funderar över när löven ska sluta falla, det kanske känns oändligt för dem? Vad vet jag vad som rör sig i deras huvud.

Allt har sin tid.

Nu är det dags att ta fram stövlarna, paraplyet, varmare kläder...men det känns så rätt. Det är nu vi ska ta hand om varandra inför kommande och kallare tider!

Ge dig själv en stund! Tyck om dina familj! Tänd ett ljus, kura skymning, ät något gott, håll om varandra.............................

Älska!

Idag har jag tänt ljus, jag har tänkt och skickat tankar till mina nära och kära som gått bort, som inte längre finns hos mig och min familj. Tacksamheten över att få dela familjeband med dessa underbara människor gör mig ödmjuk och kan inte beskrivas i ord.

Tacksamhet och ödmjukhet skulle göra vår värld bättre, varsågod! Ta de orden med dig, gör det bästa möjliga! Det är bara du som kan förändra varandet och levandet!

Lev livet!

Foton som berättar sin egen historia.





fredag 30 oktober 2009

En bur...


Inspirerad av många fina bloggare hänger jag på bur-trenden!
Fågelburar är ju så fina men ack så dyra!

Idag hittade jag den här buren för 1,50 euro. Den var verkligen prisvärd så den fick flytta hem till mig.

Just nu möblerar jag och funderar vad som får flytta in i den, så här kanske...men jag är inte riktigt nöjd ännu... ska fundera vidare hur jag vill ha det... men så här ser buren ut i alla fall... lite sliten men ack så fin...







torsdag 29 oktober 2009

Järnsängen


Här kommer en glimt av min underbara järnsäng. Ursäkta röran runt omkring, jag var så uppe i min "säng-himmel" att jag totalt glömde bort allt bråte runt omkring....dessutom märker jag att kvaliteten på fotona är under all kritik.

Min skatt!


Nu ska den mattlackas att rosten inte färgar av sig på sängkläderna. Nästa projekt är att fundera ut den bästa platsen...i mitt vardagsrum. Min käre särbo såg inte
alls potentialen, jag håller inte med. Vad tycker du?




Lite flash-backs


Jag har planer på att fixa lite kort i helgen. Det är ju farsdag o allt snart. Jag kommer att visa korten här så fort de är färdiga. Helgen kommer att helt gå i pysslandets tecken.
Jag ska även byta till mina "vinter-gardiner" i vardagsrummet. Jätte fina tunna och gråa med roliga "stickade bollar" på, som jag fyndade billigt på Rusta ifjol.

Här kommer lite flash-back-pyssel från min gamla blogg. Klicka HÄR så kommer du dit.

Veckans "kändis"

Sonen på första sidan i dagens ålandstidning! Tidningen har fått första pris som bästa lokaltidning i Finland 2009. De har varit runt och intervjuat människor runt bygden om deras förhållande till tidningen. Dessa stiliga ungdomar går första klass i Lusse. Victor längst till höger.


Insamling till Lettland

I måndagens tidning stod det att Rädda barnen samlar in julklappar och kläder till behövande i Lettland. Radarparet Mia&Lasse åker själva ner med lastbil och kommer även att fira julen där.

Så igår började jag plocka ihop lite kläder och stövlar. En bananlåda är klar hittills. Tillsammans med sonen, Ville, beslöt vi att skänka en stor Crash Bandicot (ett mjukisdjur) som han vann en gång på Grönan och som han inte är behöver mera. Tänka sig den pojken som öppnar julklappen och får en härlig och mjuk Bandicot att krama.

Dessutom var jag till Emmaus möbleretur och fyndade världens finaste madrass till min järnsäng för en spotstyver.

(Fotot är från flickr.com)



måndag 26 oktober 2009

Veckans favoriter!


Det finns så mycket vackra rum på nätet som jag inte kan motstå. De här bilderna hittade jag härom dagen och som jag bara måste visa er. Den här slitna stilen är ju så vacker och gör ett hem levande tycker jag.

Kolla vilket kök! Vem har sagt att man måste måla om ett bord? Super häftigt!



Jag skulle vilja ha massor av olika skåp där jag kunde förvara alla mina vackra kaffeservis, arvegods och annat smått och gott på samma ställe. Jag skulle inte tacka nej till denna pjäs. Lite snudd på jul om du kollar in Noel bokstäverna. Undrar just om det är ljus...

Hemma går jag och sneglar på ett järnskåp hos City-blommor, det finns i två storlekar. Jag har dock insett att det är lite för dyrt och passar inte min plånbok just nu.


En försmak inför julen...den kommer ju med stora steg....Här är ett tips hur du kan hänga dina julsockor ....Helt trevligt, tycker jag...


Den här bilden får mig i alla fall att känna juldoften...av kanel och ingefära....

Fotona kommer från Country Living och make room for living.

torsdag 22 oktober 2009

Plötsligt händer det - igen..



Jag är kär...så kär - i en säng!

Jag har hittat en fransk järnsäng!
Som ska bli min!

...åh...vad fin den är !! Återkommer....


Den här bilden är lånad från Jeanne D'arc Living och är alltså inte min säng...




måndag 19 oktober 2009

Vilka rum!


Jag blev så inspirerad när jag surfade runt på nätet och hittade följande underbara sovrum och kök. Vilken är din favorit??


Kolla in det här sovrummet!! Så här vill jag ha det.

Jag tror nästan säkert att det här är det vackraste jag någonsin sett! Min favorit!




Ett rosa kylskåp? Vad sägs om det?



En vacker tegelvägg och en inbjudande "bed"....


Härliga hattar, ett hett tips att få användning för sina hattar.


Vacker tegelvägg, vem har så lyxigt sovrum?


Lila är inne i år...här kommer 2 varianter på sovrum och en skymt av ett vardagsrum. Så fint.



Furu och lila??







Mera vitt.... söta hjärtstolar.

Fin skylt ovanför fönstret, något att ta efter kanske.



Alla bilder från Marie Claire Maison.


söndag 18 oktober 2009

Mixed-media från senaste helg


Inspiration att skapa något med "eyes" fick jag av den amerikanska artisten Ullabenulla, långt tidigare i år. Hon har en otroligt fin blogg där hon presenterar många duktiga konstnärer och förståss sitt eget härliga skapande!

Thank you, Ulla for your inspiration!


Bilderna har jag fotat på olika sidor av en wall-paper-book. Nu kom den till användning oxå sådär lite spontant. Givetvis kan du klicka på bilden för att få den större!

Tänk dig ett vindruvsträd fullt med - ögon
...kanske ser det ut så här...







Bird-nest är gjort på ett ark ur en gammal bok. Vackra bokstäver hade dem i svunna tider. Overlayen över fjädern kommer från en fleece-sula-förpackning...man tager vad man hittar.





Gift dig och du blir lycklig---- men den här bruden har sina egna funderingar över sin käraste man och sig själv.








Lillkillen sitter i sandlådan och drömmer sig bort i en fin röd sportbil som han tänker köpa när han blir stor....den ryska pojken ovan undrar och funderar om det blir så...för livet kan ändra fortare än fort...för han är en ängel...







Min underbara 3-armade ljusstake!!




Ett riktigt vackert loppisfynd! Jag tror det är nysilver men den skimrar mot det röda.

Naturböcker gillar jag...


Den här boken hittade jag för ett tag sedan på vårt antikvariat. Bilderna på växterna är precis så där skissade som jag gillar. De kommer säkert till nytta i mitt pysslande framöver.

Det är sällan det dyker upp blomböcker och andra böcker som är rikt illustrerade med lite sådär gammeldags bilder. När man sedan hittar dessa guldkorn måste man slå till och köpa.







Vackra fönster o dörrar på Kreta


Mörk röd dörr och ett rött fönster med spetsgardin
kan inte bli fel. Fönstret har charmiga luckor.





En grön dubbeldörr med vackra små fönster.


Grekiskt blått klappar hjärtat lite extra för.


Vissa fönster har galler, smart och vackert!


Mera medelshavsblått.



Dessa vackra luckor.



Här kommer två intressanta planscher från ett museum.