© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

fredag 31 december 2010

MMXI (2011)

Så är det då dags att säga farväl till år 2010 och bjuda in 2011! Tankens år är slut, nu är det dags att välkomna BALANS!!

Jag vill givetvis att du fortsätter följa mig här på bloggen för det kommer att bli ett spännande år! Jag kommer att fortsätta vara kreativ och skapa det som faller mig in. Så häng med på resan genom cybern....



Ett riktigt Gott Nytt År!

(Bilder från flickor.com)

lördag 25 december 2010

Tankar

Året 2010 går mot sitt slut. Det är dags att knyta ihop tankens år. Vilket fantastiskt år jag har haft!

Resor! Javisst! De har gått från Kreta till Karibien, med en mellanlandning på Mallorca. Och dessa minnen! Jag ler och forcerar fram doften av havet från platserna jag rest till, när jag vill - och det vill jag ofta!




Jag har skrattat och gråtit och njutit många gånger. Jag har insett att dagen är här och nu. Där har vi det igen Carpe Diem.... som alltid återkommer till mig i olika skepnader. Den här gången med ett gott budskap!

Året har gett mig nya insikter. Jag har vuxit (både på brädden (!) och mentalt). Nya trevliga bekantskaper har kommit medan några gamla sk vänner valt bort mig. Kanske det är så att dessa är man s a s klara med. Vad vet jag?


Kärleken finns! Den har visat sig ännu starkare i olika faser genom året. Jag är inte rädd att älska, tvärtom! Och vad härligt det är när man vågar...




Sorgen finns men den är hanterbar. Jag drömmer ofta om min kära bror, senast nu vid jul då han kom till mig här vid stranden där jag bor. Han var så närvarande, så levande, att jag frågade honom "hur har du det nu förtiden då?" Han bara tittade på mig och log... Var han här? Var det en julhälsning? Jag tror det! Ångrar att jag inte sade allt jag borde sagt...får väl ta det i drömmen, för han kommer att återkomma igen när det är dags!




Arbetet har ändrat karaktär tillfälligt. Det är bra att få chansen att utvecklas på jobbet. Jag tackar och tar emot fast det innebär många resor och ett annat arbetsspråk men det är det som gör att jag orkar med nedskärningar och andra trista saker som säkert finns runt omkring alla arbetsplatser just nu.




I familjen händer det saker! Jag har tre underbara grabbar som är unga och skapar sina egna liv. Det går bra för dem! Jag är en stolt mamma!  Och nu kan jag luta mig tillbaka och skörda det jag sått! Att se dem ta för sig av livet är för mig A o O.




Avslutningsvis har jag räknat upp några punkter som jag tror ska finnas för att skapa ett gott liv: 
- älska gärna och ofta
- vara empatisk
- ha en tro på det goda
- sluta älta saker
- andas på rätt sätt
- förlåta om det är möjligt
- lyssna på den som berättar
- öppna ögonen och se dig omkring
- vara medveten om dig själv, finnas till
- ge kärlek till dina medmänniskor
- ge en hjälpande hand om det behövs
- acceptera andras åsikt, fast du har en annan
- kom ihåg - Tack!
- äta gott
- städa när du känner för det inte (inte måste)
- lyssna till ditt hjärta och följ det
- det viktigaste -  älska dig själv!


Listan kan göras hur lång som helst...


%%%

Tänk dig en hamn en fin sommarkväll, där ett skepp kastar ankare samtidigt som solen går ner i väster. Själv sitter du på ett berg och känner doften av havet, du vet att någonting kommer att hända! Du hör en hund skälla någonstans långt borta, det gör dig medveten om allt som finns runt omkring dig. Brisen smeker ditt ansikte, du blundar... Här och nu kan du förflytta dig vart du vill i tankarna. Du ska ta dig till en plats, en stund eller ett ställe där du känner dig tillfreds. Låt tankarna komma och gå.......................
%%%



Alla bilder är från internet

torsdag 23 december 2010

Mattor av pasta? Kan det vara något?

Jag blev förvånad, tittade två gånger...jo "mattorna" ÄR gjorda av - pasta! Vilken konstnär! Häftigt men inget man kan ha hemma på golvet, eller?









Eller en "matta" av plastgafflar...jag har aldrig sett något liknande... 




Detta hittar du här: "we make carpets".

Julefrid!

Jag vill önska Er alla en 
God Jul 2010. 
Låt julefrid råda. 
Umgås med era kära.
Låt maten smaka.
Fira en vit jul, på alla plan!

Hyvää Joulua 2010!

Merry Christmas 2010!

En gullig gris lånad från internet.

tisdag 21 december 2010

Julklappspapper

Det blev ett trevligt program på Ålands radio i fredags om mitt kortmakeri! 
50 minuter bara svischade iväg.
Det roligaste av allt är att jag fått så fina kommentarer av folk som lyssnat!
Tackar ödmjukast!


Nu är tiden inne för att slå in julklappar. Jag har använt en engelskspråkig tidning, tror det är Financial Journal som är svagt laxfärgad.


Den ena tidningssidan råkade vara en vacker flicka och den passar ju perfekt
att göra ett
vackert 
paket av. Runt det hela
har jag virat guldtråd.


Det här paketet blev som en smällkaramell.
Pappret är samma engelska finanstidning.


Gillar den stora bruna rubriken!


Enkelhet kan var så vackert!

torsdag 16 december 2010

En kompott av kort

I morgon ska jag prata i ett radioprogram som heter Fredaxgästen på Ålands radio om min hobby! Det är förståss lite spännande! Återkommer om den saken!

Den här stämpeln är en av mina favoriter, ett päron. Här har jag embossat med vitt på svart kartong och satt några prickar rött glitterlim.

Här finnes en kille som blivit en tjej med nya ben och en röd klänning, urklippta ur böcker. Tagen minns jag inte varifrån kommer men antagligen från ett par jeans! Ett annorlunda julkort som du ser på den röda rundeln Dec 25. 

Här har vi en stilig herreman ur en bok. Över honom en genomskinlig tag och det limmat på en guldig tapet och sedan på en röd tapet. Tre rundlar av ihop rullat papper, ett typiskt 1700-tals pyssel och passar som kronan på verket. 


Merry Christmas med en dam ur en bok och limmad på en tag (förståss!) och allt limmat på ett grått/beige papper ur en fin smyckeskatalog.
Merry Christmas är klippt ur ett gammalt julkort.

Att hitta fina damer eller män i gamla böcker kan bli grunden till urtjusiga kort. Det blir de mest orginala kort för ingen blir den andra lik. Det gillar jag!

HÄR hittar du inlägg om bl a mina handgjorda kort på min gamla blogg.

tisdag 14 december 2010

Helgens kort!

Jag har en ny stämpel! Åh vad jag gillar den! Min nya tjej, min gotiska, fina tjej!



Jag har stämplat och embossat på färdigt mönstrat papper, klistrat på tjejen med puffar så hon blir 3-dimensionell.


Tjejen har fått lite chalk för att synas. Enkelt sätt att pimpa ett trevligt papper.

Passpourtoen kommer från tjejen från förra kortet (det röda, återanvänds och pimpas upp med svart och rött papper med ruffade kanter och embossat lite här och där med silver.

Blombladen har jag stämplat text på och lilla silverblomman är krackelerad. Är ingen blompyntare men kul att testa.

Silver embossing för att få det mindre silrent.
Här har jag först målat ett tyg med akrylfärg, stämplat med två olika stämplar. Limmat tyget på bit ur en gammal påse av något slags tyg,som man får när man handlar smycken. The swirl har jag någon gång gjort och stämplat på eget mönster. Allt detta är limmat på en färgprovs karta från färgbutiken. Allt ton-i-ton.
Och lite bling-bling.

Årets julkort! Embossat glitter-vitt på rött papper och innanför ett vanligt vitt papper.
Enkelt så enkelt!

måndag 13 december 2010

Nu är det kortens tid!

Förra torsdagen var jag tillfrågad att komma till Biblioteket och pyssla lite julkort ett par timmar på kvällen. Det var jätte kul. Massor med glada tjejer som ville skapa egna julkort och få tips på hur man kan göra.


Här kommer några bilder på ett par av korten som jag gjorde på plats för att inspirera. Mycket enkla men det ska vara så när det finns lite tid och sparsmakat med material att använda.


Mönstrat papper och en stämpel på någon sorts lista ur en bok.



Den här granen gjorde jag klar när jag kom hem. Den är riven ur en bok, lite lila glitter lim och sedan klar. Limmad på "bubblig" kartong, kommer ju inte på vad det heter i skrivandets stund.

Mönstrat papper, silverpapper och en ängel ur en barnbok. Kan det bli enklare??

Lika enkel är den här, två olika slags mönstrat papper och en glansbild!

Alla kan göra julkort! Och det är ju så roligt!

lördag 11 december 2010

Karibien - återblick!

Mariehamn, Arlanda,Schiphol, Breda, Buffalo, Toronto, Bryssel, Raumo, Romania,Ecuador,Costa Rica, Colombia, Austria, Jamaica, Italia,Christer, Birgitta, Ilona, Colin, Jeff, Lori, Carmen, Constantine, Robert, Norma, Najda, Riomar,José och alla andra underbara människor, varmt,regn,promenader,åska,orkankänning typ orkan Tomas, Willemstad,Otrabanda, Punda,Salina, läskande, krabbor, drinkar, banana pancakes,öl,solkräm,smaragdgrönt vatten,Campari-orange, snorkling, bröllop,sweety, foton, korall,Royal ving,Boulevarde Market, papegojor Rosamunda x 5,Heineken,dumpers, snäckor, vin, +27 i vattnet,Klein Curacao, Aloe Vera, sol, fantastisk mat, Pelican ving,Am Stell, Carrousel bar, sand, pool deck, Michael Anthony with Dushi Korsou, dröm, frozen Pina Colada, palmer, saxofon, resort, Island tour, Miami Vice-drinkas,honey,  lime, doctor, nurce, Casino,Peters Trip, whisky,stormy, bronchitis,snorkling,dark rom, smekmånad,Flamingo ving, Queen Emma Bridge, +32, solstolar, tea, coffee...etc...


Så var det!