© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

fredag 16 mars 2012

Avstamp inför Mexico

Var sista dagen på jobb idag innan semestern. Nu börjar det bli dags att packa och hinna med allt som ska göras. Vi åker till Isla de Holbox på måndag morgon!! Yes! Längtar så efter sol och bad.
Men det har ju sina sidor att resa bort. Mycket ska göras innan vi sticker. Blomvakterna (sönerna) ska introduceras i blomvattningens hemligheter. Än det ena och än det andra ska organiseras upp i min frånvaro.
Och vad ska jag packa?? Hur mycket kläder behövs på barfotaön? Sandaler två par eller tre? Myggolja? Vilka solkrämer och aftersun? Ja ni förstår - och alltid tar man med för mycket ...för säkerhets skull.


Jag brukar ta med en ny sydd väska när jag åker iväg. I år blir det en Marimekko i olivgrönt lila och blått. Det kan hända att jag packar med två väskor, bara för säkerhets skull ;)
(fotot är under all kritik..men ville visa som hastigast vilka väskor jag har att välja av)
 Den här är min blivande favorit.
Bara för att jag gillar att baka, har jag fyllt frysen med tekakor till grabbarna! Någonting gott att ta fram till morronfikat.
De här bakade jag förra veckan, idag blev det många fler. Enkelt för V och C att bara plocka fram!
Jag vet inte om jag hinner göra flera inlägg innan resan. Jag ska på vin&smörgåstårta i morgon och förutom det, ska jag städa, frosta av frysskåpen, tvätta upp allt i bykkorgen, packa, ringa nära och kära och en hel del annat. 


Precis här kommer jag att tillbringa två veckor framöver..med en bok i ena handen och en margaritas i den andra. 
Hasta la vista till nästa gång! 
(foto från Fritidsresor)

lördag 10 mars 2012

En grå lördag!

Vi började morgonen med en promenad till affären för att panta en drös med tomglas. Det var disigt och regnet hängde i luften. Passade även på att köpa myggolja och solkräm till vår resa som startar om exakt en vecka och en dag! Till barfotaön!

Några tags kom till i veckan. Jag brukar oftast börja med ett par och efter hand fixar jag på än den ena och än den andra. Jag vet sällan när jag börjar hur de blir som färdiga.

Den här tagen är speciell därför mannen som limmades på kommer ur en broschyr från jobbet. Vår "firma" har nämligen haft 200 års jubileum. Det dyker säkert upp flera tags med män från flydda tider. Grävde i "saker-man-kan-behöva-lådan" efter en söndrig del från en dragkedja. Svart spets limmade jag vertikalt den här gången. Lite distress stain i blått och rött ovanför och under mannen.





Underlaget till den här tagen kommer från EM:s senaste katalog. Gillade färgkombon och stämplade på olika motiv. Nederst limmade jag på en blom spets. En miss gjorde att jag lyfte upp Happy, funny silly stämpeln med 3d-kuddar. 
Jag använder ett nytt lim som torkar direkt! Mitt favvis lim heter 450 quick dry adhesive, om någon undrar...



tisdag 6 mars 2012

En snabbis tag!

Min kompis var hos mig i lördags kväll och kikade på mina kort och tags. Hon undrade h u r många stämplar har jag egentligen?...svaret är många!
Vissa stämplar tröttnar jag aldrig på. Vissa känns väldigt förlegade och vissa har jag inte ens användt! Ja tyvärr! Ibland köper jag för att jag vill ha just en viss stämpel och det kan finns flera som jag inte alls bryr mig om.


Fjärils stämplarna, de älskar jag! Jag använder dem om och om igen. Precis hur som helst, precis var som helst! Helst överallt!


Den här tagen - den var en snabbis det - som bara blev till...


En gammal boksida med lite dittan och lite dattan...typ! Ser du ficklampsknoppen ljusknoppen från en julelstake?

måndag 5 mars 2012

En helt vanlig vardag!

Idag blev jag hemma från jobbet för dagen började med huvudvärk precis bakom ögonen. Det finns inget annat än att dra täcket över huvudet och försöka sova bort den. 
En riktigt tråkig dag med andra ord. Tråkigt när man inte kan läsa, tråkigt när man inte kan göra något. Nu känns det i alla fall bättre!

Det blev en tag igår! En vintage tag. Jag hade egentligen tänkt laga påsk kort men den här kom emellan. 





lördag 3 mars 2012

Lördagens input!

Vi började vår rundtur på Klintens loppis- och antikbod. Jag köpte en grön vas, troligen i marmor och en gammal väckarklocka. Mitt hjärta klappar lite extra för gamla klockor.
Vi gick vidare till Emmaus, Judys och Alice Vintage. Slutligen gav vi oss av till Labelled. En härlig open-studio med vintage känsla, där smaskade vi i oss en massa go-fika! 


Vik in till Labelled och få en rejäl input! Där huserar en tjej som syr om gammalt till nytt. Mycket smart idé!
Finns massor med pryttlar och finheter att köpa hem.


Märkte att jag inte ens visat förra årets julkort..dags för dem nu, en solig och vårlik dag i mars!



Och snart kommer fjärilarna! Oj vad jag gillar fjärilar, gör du det med?

 Till sist min favorit-tag! Paris, Paris, Paris :D