© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

söndag 25 september 2011

Härliga helg!

Dags igen att ta farväl av den här veckan. I morgon börjar en ny med nya utmaningar! Igår var C och jag till Stockholm. Vi hade ungefär två timmar på oss för att handla och jo det går att shoppa loss på några timmar.
Jag köpte bl a ny lampskärm, en underbar svart sak, som sonen tycker liknar  en wok-panna. Min underbara man köpte ett par stövlar till mig! Ett par Dr Martens – med rosor! Lycka är ordet!


dr martens
(bild låna från internet)


Idag har jag tvättat fönster och filat på en idé som jag gärna vill fortskrida med. Just nu är det många trådar som ska knytas samman så vi får se om jag får någon ordning och reda med den tanken!
Här är en “tag” som jag gjorde för ett tag sedan. Klicka för bättre kvalitet även om själva fotot i sig är lite suddigt..
Jag gillar svart-vita kort! Här är det olika nyanser av svart och vitt. Bandet är en klänning i vitt med guldbollar som jag nu återanvänder till just – band!
DSCF1382

onsdag 21 september 2011

Helgen = föräldrar

Varje gång jag ska träffa mina föräldrar tar resan ca 8 – 9 timmar. Det  bästa är att jag sitter den mesta tiden på en färja och gör absolut ingenting utom äter mig tjock på godis, kakor och smörgåsar!
I fredags var det både sol och regn. Jag lyckades fånga regnbågen! Om man tittar noga syns den dubbelt!
DSCF1413
Här möttes regnbågen och färjan! Det betyder tur och man får då önska sig någonting!
DSCF1416
Kyrkan på skäret är gudomligt vacker! Tyvärr ligger min kära bror begraven inte långt ifrån. Hans liv blev alldeles för kort.
DSCF1417
Så fin, så fin!
DSCF1420
Helgerna brukar gå fort hos föräldrarna, de finns alltid något att göra. Den här lördagen var mamma o jag i svampskog. Vi hittade både kantareller och trattisar. De är nu utdelade till grabbarna. Själv har jag frysen full med x antal påsar från tidigare gånger.

onsdag 14 september 2011

Med en doft av vanilj…

Tänk dej ett kort som doftar vanilj, är det möjligt? Ja det är det! Med lite fantasi…
Vanilj är en av de underbaraste dofter och smaker som finns - visst lagar väl även du ditt eget vaniljsocker? Det är så mycket godare än det köpta. Tro mig! Jag har alltid en burk dit jag sätter mina använda vaniljstänger i och fyller på med strösocker.


Angående korten, så gillar jag att göra det enkla och samtidigt ta tillvara något kasserat och skapa nytt av det jag hittar hemma. Visserligen köper jag ibland bling-blings men satsar hellre på bra färger och stämplar än massor av embellishments. Dessutom är det dyrt. Jag pryder väldigt sällan mina kort med hav av blommor och andra finheter. Fint – ja men inte jag. Fast jag är väl medveten om att man kan ändra sig.. Lite bling-bling = ok =  min personliga stil.


Vanilj, var det! Dags att avslöja hur min kort råkar dofta vanilj. Kanske du redan räknat ut det? De är gjorda av papp från vaniljsås förpackningar.
Jag har liksom slagit två flugor med samma smälla! ;)


Den ljuva stämpeln passar bra till det råa pappet, lite klott av vit gesso spelar ingen roll och kanterna är lite halvtaskiga - precis som det ska vara. Klicka för större och bättre bild!

DSCF1387

DSCF1398

Insidan målade jag med gesso och stämplade med olika stämplar på kanterna. Stämpelfärgen "rann ut" i gesson och blev fin tycker jag. Alla har olika insidor. Här visas två av dem.
DSCF1399
DSCF1395
DSCF1401

onsdag 7 september 2011

Två av samma sort

Mina favoritstämplar får inleda dagens tags, två av samma sort. Gillar ideén med att stämpla många olika och då blir motivet liksom ett eget mönster. 
Fotona blir lite underliga när jag använder "Writer" och sedan för över till bloggen. Klicka på bilden så blir den större och tydligare. 
De här är gjorda för ett tag sedan och legat i korgen på mitt pysselbord. Frimärkena har jag köpt på loppis, 250 st för 1,25 e det kallar jag fynd!
DSCF1361

DSCF1364

Tags går snabbt att göra. De passar till nästan alla uppvaktningar som man behöver kort till.
Jag har massor i mina lådor...
DSCF1365

DSCF1367

söndag 4 september 2011

En bra helg!

Idag är det söndag igen, helgerna rusar iväg, tycker jag. Vädret har varit otroligt fint! Lördagen började med en loppis-runda där jag köpte en fantastisk och ovanlig kappsäck som har två galgar i trä som hör till. Joggningen löpte på bra igår, sprang i 50 minuter och det var riktigt skönt! Det känns bra att ha kommit igång på riktigt!
Här är några damer igen! Jag har flera kvar att göra, men just nu är det stopp! Det känns liksom att ideérna är väck och att det blir lite “same, same”. Scrolla neråt, där finns det flera tags ala svenska drottningar. Vilken är din favorit?
Upptäckte att även Mio går loss på drottningar…kul att jag är lite trendig.
Lägg märke till min fina bordduk (vilket det inte är men kommer inte på ett bättre namn). Den är tung av alla silvertrådar och är köpt på  - loppis!
Tagsen gjorde jag färdiga i fredags. Spetsen nertill är infärgat tårtpapper. Lite bling-bling o annat smått och gott – färdig!
DSCF1351

DSCF1353
Bakgrunden är tapet som jag distressat och stämplat på. Tog en stund att fundera ut vad denna dam kräver. Gillar den jätte mycket! Färgerna, den här speciella orange är min färg just nu, tror jag!
DSCF1355
DSCF1358
DSCF1360

torsdag 1 september 2011

Change-tavla

Det blev en tavla! Visserligen har den stått länge på min hylla men den känns fortfarande väldigt ny. Jag tycker väldigt mycket om den fast den är väldigt enkel.

Jag kallar den change.

Älskar den ryska damen. Kolla in hennes röda rubin i hatten! Hon är lite småtuff...

Kniven har ordet live inpräglat.

Den lila biten är en metall från en vinflaska och präglad med love. Ängeln har landat!

Tavlor är trevliga att göra. Du vet aldrig när du börjar hur slutresultatet blir. Ibland bättre, ibland sämre.