© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

lördag 29 maj 2010

Hur blev bröden då?

Svar Jätte fina och riktigt underbart goda! Det är inte svårt att baka.

I morse när jag steg upp såg degen ut så här i kylskåpet.


Väldigt långa trådar, precis som det ska vara. Alltså perfekt jäst.


Jag ville ha en ganska lös deg bara för att jag inte vill jobba så mycket med den.



Sen vips ner på plåten. Lite slarvigt ihop knådade och med skarven ned.



Nygräddade och klara efter 50 minuter.



Dags för frulle! 
Första tuggan! MMMmmmm gott!!


Lördagskorv, tomat och örtsalt, ett glas vatten, ålandstidningen och kaffe! 


Hoppas du blir inspirerad att fixa surdegsrot och baka eget bröd. Det är så mycket godare och säkert nyttigare! Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar