© Birgitta Ekblad 2009 - 2013

© Birgitta Ekblad 2009 - 2013
Alla foton och all text tillhör mig om inget annat sägs. Förbjudet att kopiera utan tillstånd.

tisdag 4 maj 2010

Positivt tänkande!

Vi behöver lite nu och då fylla på med information om positiva och goda tankar. Det är som bekant, sådant man lätt glömmer i det dagliga livet.
Har du läst boken "Munken som sålde sin ferrari"?
Där finns en massa bra att läsa om positivt tänkande. Ur den boken har jag tagit följande:


Här är en övning för att göra sig kvitt oro och andra negativa, energislukande influenser. Den kallas för Motsatstänkande. Det är en naturlag att huvudet bara kan fokusera på en tanke åt gången. Pröva själv så får du se att det är sant.
När man väl käner till detta sällan omtalade faktum kan man lätt skapa en positiv, kreativ attityd på kort tid. Processen är enkel: när en oönskad tanke plötsligt hamnar i fokus för din uppmärksamhet ersätter du den omdelbart med en mer upplyftande tanke. Det är som om sinnet vore en enorm diabildprojektor och tankarna diabilder. När en negativ bild kommer upp på duken ersätter du den snabbt med en positiv.


 Låt oss säga att du har haft en tuff dag på jobbet. Du kommer och faller ihop i favoritfåtöljen, dyster till sinnes. Steg ett är att bli medveten om att du tänker oinspirerade och negativa tankar. Att vara uppmärksam på sig sjävl är det första steget mot fullständig självkännedom. Det andra steget är insikten om att du lika lätt som du föll in på spåret av negativa tankar kan ersätta dem med andra, gladare tankar.


Så tänk på motsatsen till dysterhet. Fokusera på glädje och energi. Känn glädjen inom dig. Du kanske till och med börjar le. Sitt som du gör när du är glad och entusiastisk. Räta på ryggen, andas djupt och rikta tankarnas kraft mot det positiva. De kommer att märka en påtaglig skillnad i humöret inom fem minuter. Och viktigare ändå – om du håller igång med Motsatstänkande och tillämpar det på vartenda negativ tanke som dyker i huvudet kommer du efter bara efter några veckor upptäckta att negativismen inte längre har något grepp om dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar